Защо брезовият сок е полезен и какви важни за децата

...
Защо брезовият сок е полезен и какви важни за децата
Коментари Харесай

Уроци по Горска педагогика се проведоха в Тервел

Защо брезовият сок е потребен и какви значими за децата витамини съдържа? Какви субстанции има в плода на конския кестен и медикаменти за кои заболявания се подготвят от него? Какъв е на усет буковият жълъд и могат ли хората да го употребяват за храна? Какво вещество се съдържа в сладкото от зелени орехчета и за какво е хубаво вкъщи да имаме някое и друго бурканче с този балсам?

Това бяха единствено част от забавните тематики, с които горските педагози от Шумен и Провадия срещнаха през днешния ден учениците от 1 до 4 клас в СУ „ Йордан Йовков “ в Тервел. По време на занятията децата се пробваха да запомнят най-важните особености на другите дървета в Североизточна България, с цел да могат да ги разпознаят по време на идващите уроци в гората. Малките възпитаници демонстрираха забележителни познания, като множеството без проблем разпознаха липа, чинар и кестен и даже обясниха къде в града и парка има дървета от тези типове.

Уроците по Горска педагогика в Тервел се организират по концепция на шефът на ловното стопанство в града инж. Георги Ботев, който счита че това е методът децата да схванат какво вършат лесовъдите, с цел да запазят българските гори и да ги подържат в положително положение. Всяка година Ботев и сътрудниците му провеждат няколко огромни занятия в учебните заведения и детските градини на общината. За месец април са планувани уроци в три от забавачките в града, както и показване на новият урок по план „ Земите и горите на орела “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР