Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора от Стара

...
Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора от Стара
Коментари Харесай

Адвокати: Георги Георгиев не е нападателят на 18-годишната Дебора

Защитниците на обвинявания за нападението над 18-годишната Дебора от Стара Загора Георги Георгиев обявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „ изрично се отхвърля опцията Георги да е причинител на действието “, заяви " 24 часа ".

Според юрист Валентин Димитров в ДНК експертизата „ няма какъвто и да било биологичен материал по облеклата, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението против момичето “.

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка изрично не е на Георги - нито по тип, нито по мярка, сподели още Димитров.

Според двамата бранители Валентин Димитров и Петко Кънев „ прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, по тази причина искахме промяна на подследствеността от основния прокурор на Република България, защото считаме, че делото не се води обективно и независимо и всестранно, а напротив- едностранчиво “.

„ Прокуратурата изнасяше до този миг само доказателства, които по някакъв метод кореспондираха с тяхната теза. Но сега, в който стана ясно, че има резултат по направената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се базира на чл.198 от Наказателния кодекс, че има възбрана от наблюдаващите прокурори, да разяснява доказателства по делото “, напомни още Валентин Димитров. Според него това е и повода двете досъдебни производства - за нанесената на момичето телесна щета и за заканите за ликвидиране, да бъдат обединени. Той акцентира, че за нанесената на потърпевшата телесна щета обвиненият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка.

„ Прокуратурата се срещна с резултатите и избра да сплоти двете производства, а не да желае мярка в производството за телесната щета, точно тъй като резултатът е подобен, че изрично отхвърля опцията Георги да е причинител на действието ", изясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за смяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на отбраната му. По време на съвещанието прокурорите желаеха съвещанието да бъде гледано при закрити врата, а бранителите на Георгиев обявиха, че желаят медиите да не напущат правосъдната зала. Районният съд обаче почете настояването на държавното обвиняване и закри делото защото „ в хода на актуалното произвеждане е допустимо да се допусне оповестяване на обстоятелства и условия от интимния живот на жителите “, аргументира се съдията. Заседанието беше отсрочено за 15:00 часа, заради повреда на електропреносната мрежа в цялата централна градска част на Стара Загора, в това число и в постройката на съда.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР