Защитниците на Азовстал край Мариупол все още удържат позициите си.

...
Защитниците на Азовстал край Мариупол все още удържат позициите си.
Коментари Харесай

Азовстал – последният бастион на Мариупол, не се предава

Защитниците на Азовстал край Мариупол към момента удържат позициите си. Президентът Путин анулира щурма на завода и подреди армията да блокира обекта.

Украинският полк " Азов " пусна видео, с което се твърди, че бойците му носят храна и друга помощ на дами и деца, приютени в един от подземните бункери на цех " Азовстал " - последната част на Мариупол, която към момента не е под съветски надзор.

На фрагментите се виждат дами и деца, които се укриват в препълнено помещение без храна и вода и приканват да бъдат евакуирани от обсадения южен град. Те свидетелстват, че са в капан подземен от седмици. Едно момиче във видеото твърди, че не е виждало дневната светлина от 27 февруари - четвъртия ден от войната.

По стените на бункера с червени огромни букви е написано ДЕЦА. Една жена да споделя, че в него се укриват повече от 15 деца – от бебета до 14-годишна възраст.

Видеото, за което се счита, че е снимано на 21 април. Достоверността му не е доказана от Военновъздушни сили.

Руските сили не са постигнали обилни достижения през последните 24 часа, макар нарасналата интензивност, твърди английското разузнаване. Москва към момента не е открила цялостен надзор по въздуха и море.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР