Защитници на животните излязоха на протест в Шумен с искане

...
Защитници на животните излязоха на протест в Шумен с искане
Коментари Харесай

Протест в Шумен срещу насилието на животни

Защитници на животните излязоха на митинг в Шумен с искане за ефикасни присъди за насилниците над животните и работещи институции , които да ги пазят.

Председател на локалното Дружеството за отбрана на животните Марияна Димитрова уточни, че упорстват за ефикасни присъди над насилниците над животни и също по този начин нарастване на тези присъди - да не е една година. Тя означи,  до момента знае единствено за един случай в Шумен на наказан за принуждение над животните.

Другите претенции на природозащитниците са за съблюдаване регламентите на Европейски Съюз - да се обезпечи заслужен живот на животните, като даде образец, с това, че те не би трябвало да се оставят без храна.
 
 DarikNews.bg

Протестиращите обърнаха внимание и на работата на институциите. 

Според недоволните н икой не управлява и глоби безразборното изхвърляне на домашни любимци и по тази причина се усилва популацията на бедомни кучета, макар че има безвъзмездна кастрация в шуменския подслон.

Развъждането и търговия с породисти кучета пък е в сивия бранш и също би трябвало да се ползват по-сериозни ограничения, безапелационни са природозащитниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР