Защитникът на Манчестър Юнайтед Нусаир Мазрауи ще се оттегли за

...
Защитникът на Манчестър Юнайтед Нусаир Мазрауи ще се оттегли за
Коментари Харесай

Футболист на Манчестър Юнайтед е претърпял сърдечна операция

Защитникът на Манчестър Юнайтед Нусаир Мазрауи ще се отдръпна за няколко седмици, откакто претърпя лека сърдечна процедура.

26-годишният футболист се е подложил на процедурата, откакто е почувствал сърцетуптене.

Миналия уикенд Мазрауи беше изваден на полувремето по време на безголовото тъждество на Юнайтед с Астън Вила, напомня Sky News.

Говорител на Манчестър Юнайтед съобщи: „ Това е относително постоянно срещано заболяване и се чака Нусаир да се възвърне изцяло и да бъде разполагаем за селекция през идващите няколко седмици. “

Според Британската фондация за сърдечни болести палпитациите са „ чувство за ускорено сърце, удряне, вибриране или за пропуснати удари “.

От благотворителната организация настояват, че в множеството случаи те са безвредни, само че е належащо лекуване, в случай че проучванията разкрият прикрито сърдечно заболяване.

Мазрауи се причисли към „ Юнайтед “ от „ Байерн Мюнхен “ в договорка на първична стойност 15 млн. евро (12,8 млн. паунда) и е играл 10 пъти през този сезон.

Преди това е имал проблеми със сърцето. Месец след позитивната проба за COVID-19 по време на Световното състезание по футбол през 2022 година той беше диагностициран с леко инфектиране на перикарда - мембраната, обграждаща сърцето.

Мазрауи се причислява към дългия лист от бранители на Юнайтед, които сега отсъстват.

Хари Магуайър също излезе на полувремето по време на равенството на Юнайтед в Астън Вила с мускулна контузия и се чака да отсъства няколко седмици.

Двойката се причислява към дълготрайно отсъстващите Лени Йоро, Люк Шоу и Тирел Малакия.

Няколко други футболисти са наранени от сърдечни болести

Няколко други футболисти са били наранени от сърдечни болести, в това число Фабрис Муамба, който се отдръпна през 2012 година, и Марк-Вивиен Фо, който умря на терена през 2003 година През август уругвайският футболист Хуан Искиердо умря на 27-годишна възраст пет дни откакто получи сърдечен арест и колабира по време на мач в Бразилия.

През 2021 година някогашният нападател на Манчестър Сити Серхио Агуеро разгласи отдръпването си от футбола заради сърдечно заболяване.

А Кристиан Ериксен от „ Юнайтед “ стана първият състезател от висшата лига, на който бе подложен вграден кардиовертер дефибрилатор, откакто получи сърдечен арест по време на мач от Евро 2020.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР