Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин откриха над

...
Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин откриха над
Коментари Харесай

Откриха 7 кг кокаин при проверка на автомобил на Дунав мост - Видин

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост - Видин " откриха над 7 кг кокаин при инспекция на лек автомобил. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

Около 05,00 ч. на 09.10.24 година на граничния пункт пристигнала лека кола. Превозното средство било отклонено за инспекция с мобилна рентгенова система, при която в региона на задната седалка - сред облегалката и багажника, била открита бариера с необикновени плътности.

При последвалата физическа инспекция митническите инспектори разкрили 12 пакета, опаковани с транспарантно фолио, с общо тегло 7 315 грама. Направеният полевинаркотест посочил, че съдържащото се в тях вещество е кокаин.

Също по този начин от тайника е изваден GPS тракер, подложен в работна ръкавица.

Водачът на лекия автомобил е арестуван за период до 72 часа с прокурорско разпореждане. Повдигнато му е и обвиняване . Внесено е в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

За осъщественото от обвинения незаконно действие законът планува наказване " отнемане от независимост " от 10 до 15 години и санкция в размер от 100 000 до 200 000 лв..
 Откриха кокаин за над 700 хиляди лв. в тир на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Откриха кокаин за над 700 хиляди лв. в тир на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

Камионът пътувал от Румъния за Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР