Защитникът на Лудогорец Оливие Вердон се превърна в основен футболист

...
Защитникът на Лудогорец Оливие Вердон се превърна в основен футболист
Коментари Харесай

Вердон: Ако напусна Лудогорец, ще е заради по-силен отбор

Защитникът на Лудогорец Оливие Вердон се трансформира в главен футболист на първенците, откакто бе притеглен от испанския Алавес през 2021 година. Вердон има 43 мача и 2 гола през сегашния сезон във всички шампионати.

" Направихме требъл - Суперкупа, Купа и купа. Балансът е позитивен ", сподели роденият във Франция Вердон, който играе за националния тим на Бенин, пред белгийския уебсайт walffoot.be.

" Направихме добра европейска акция, като можем да се похвалим и с домакинска победа против Рома (2:1) в груповата фаза на Лига Европа. Аз бях доста сърдит, че получих червен картон против Рома (1:3) и ме наказаха за три мача. Така че не съумях да играя против Андерлехт в 1/16-финалите на Лигата на конференциите и скърбя за това ", сподели още централният бранител.

" Беше добър избор да дойда в Лудогорец, тъй като прогресирах и натрупах доста опит в европейските мачове. Без да забравяме всичките извоювани титли. Чувствам се добре тук. Бъдещето ми? Ще забележим какво ще стане това лято. Ако би трябвало да напусна България, ще го сторя единствено в случай че направя крачка напред в кариерата ми ", добави играчът, който има контракт с Лудогорец до 2025 година.

Оливие Вердон ще играе в събота за Бенин против Сенегал в подготовка за Купата на африканските народи.

" Това е първенецът на Африка, който игра и на последното Световно състезание. Те са любимец в групата и са съвсем сигурни за първото място, само че ние сме хазаин в този мач, а е мъчно да реализират добър резултат при нас. Каквото и да стане, решаващият мач ще е в Мозамбик в последния кръг, тъй като сме с равни точки. След мача в събота ще остана няколко дни в страна, преди да се прибера в България, с цел да се приготвям за новия сезон, защото предварителните кръгове в Шампионската лига стартират през месец юли ", приключи Оливие Вердон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР