Защитникът на Локомотив (Пловдив) - Кристиан Гомис със сигурност ще

...
Защитникът на Локомотив (Пловдив) - Кристиан Гомис със сигурност ще
Коментари Харесай

Кристиан Гомис напуска Локомотив след края на сезона

Защитникът на Локомотив (Пловдив) - Кристиан Гомис сигурно ще си тръгне от клуба след края на сезона, написа " Тема Спорт ". 23-годишният французин със сенегалски корени е с изтичащ договор и няма да го възобнови.

Причината е, че той има 3 доста по-добри предложения. И трите са от Франция. Първата, а и към този момент най-хубавата, е тази на Тулуза. Този тим към този момент си завоюва промоция за елита, откакто завоюва Лига 2. Останалите искащи да имат Гомис в редиците си са Лориен и Анже.

Първият отбор е 17-и в подреждането на Лига 1, като към момента не си е обезпечил оцеляване. Анже пък е 14-ти и диша по-спокойно. И трите клуба към този момент са провели диалози с представители на играча, настояват във Франция. Офертата на Лориен ще зависи от това дали клубът ще резервира елитния си статут.

През този сезон Гомис е закрепостен титуляр за " черно-белите ". Той бе на терена в 26 турнирни мача. Бранителят дойде на " Лаута " през есента на 2020 година. Тогава бе утвърден след експериментален интервал от Бруно Акрапович. Постепенно босненският експерт стартира да му гласоподава доверие. В първата си акция за Локо Кристиан бе на терена в 21 мача за шампионата, в които вкара 1 гол.

Наред с това той има и 6 дуела за Купата на България за последните две акции, също с 1 попадение. Записа присъединяване и в 4 срещи от Лигата на конференциите. Наскоро футболистът призна, че няма да е никаква изненада, в случай че се завърне във Франция. Той пристигна в Локо, откакто преди този момент носи екипа на Бастия.

Напускането на Гомис ще е сериозен удар за треньора Александър Томаш. Специалистът незабавно се е заел със задачата да му откри задоволително добър заместител.
 Александър Томаш търси нови флангови футболисти
Александър Томаш търси нови флангови футболисти

На експерта към този момент са били препоръчани две крила
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР