Защитаващият трофея си Манчестър Сити победи Челси с 1:0 с

...
Защитаващият трофея си Манчестър Сити победи Челси с 1:0 с
Коментари Харесай

Манчестър Сити е на финал за Купата на Англия

Защитаващият трофея си Манчестър Сити победи Челси с 1:0 с късен гол на Бернардо Силва, с цел да стигне до финала за ФА Къп след оспорван полуфинал на " Уембли ".

Португалецът се разписа в 84-ата минута, откакто вратарят на Челси Джордже Петрович парира удар на някогашния полузащитник на " сините " Кевин Де Бройне.

" Много съм благополучен след една доста разочароваща седмица за всички нас, персонално за мен ", сподели Силва, който пропусна дузпа при провалянето от Реал Мадрид в Шампионската лига през седмицата.

" Хубавото във е футбола, че в случай че играеш в Манчестър Сити, играеш на всеки три дни, тъй че след два-три дни имаш късмет за малко реванш и да поправиш нещата ", добави той, предава БНР. 

И двамата вратари избавиха много удари като Де Бройне, Фил Фоудън и Джак Грийлишнаправиха за Сити, до момента в който изстрели на Николас Джаксън, Коул Палмър и Нони Мадуеке бяха отразени от Стефан Ортега или избавени от отбраната на " жителите ".

Челси се оказа по-опасният тим, само че пропуски на Николас Джаксън лишиха " сините " от триумфа. Нападателят два пъти излизаше самичък против вратаря, а един път не триумфа да осъществя с глава от няколко метра. Малко след началото на втората част лондончани имаха искания за дузпа за игра с ръка на Джак Грийлиш, само че такава не беше отсъдена.

Звездата на Сити Ерлинг Холанд пропусна мача поради мускулен проблем. 

Тимът на Пеп Гуардиола ще срещне Манчестър Юнайтед или втородивизионния Ковънтри Сити, които играят в неделя, на финала за трофея на 25 май.  

Същевременно мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, подлага на критика програмата за ФА Къп, откакто неговият тим победи Челси с 1:0 и стигна до финала, три дни откакто претъпя проваляне след осъществяване на дузпи от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Късен гол на Бернардо Силва избави Сити от отпадане от шампионата, а Челси може да съжалява, че не съумя да оползотвори най-малко част от многочислените положения, които футболистите сътвориха.

Сити, който беше без нападателя Ерлинг Холанд, нямаше нормалната си експедитивност и, макар че стигна до нов край, Гуардиола беше явно сърдит от неналичието на време за възобновяване на своя тим след отпадането от Шампионската лига в сряда.

" Недопустимо е да ни оставят да играем през днешния ден. Не е обикновено за здравето на играчите. Не е обикновено! Недопустимо е! 120 минути, страстите в Мадрид, методът, по който губим... Знам, че тази страна е специфична с ФА Къп, само че това значимо е за здравето на играчите. Не разбирам по какъв начин оцеляхме през днешния ден ", разяснява той.

Гуардиола не разбери за какво срещата на Сити против Челси не е била планувана за неделя на мястото на полуфиналния конфликт на Манчестър Юнайтед с втородивизионния Ковънтри Сити, откакто нито един от тези отбори нямаше мач в средата на седмицата.

" Защо не играхме на следващия ден? Челси, Манчестър Юнайтед, Ковънтри нямаха мачове в средата на седмицата ", попита той.

" Психически е толкоз мъчно за възобновяване. Родри с метода, по който игра през днешния ден, Кайл Уокър, който беше контузен за няколко седмици, не разбирам по какъв начин оцеляха. Искаме да играем футбол, обичаме да играем футбол, само че това е прекалено много ", приключи Гуардиола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР