Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес изгуби надмощието си

...
Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес изгуби надмощието си
Коментари Харесай

Маркес може да изравни Роси по един показател още този уикенд

Защитаващият купата си в MotoGP Марк Маркес изгуби надмощието си на американската писта " Остин " преди две седмици и този уикенд, когато шампионатът се връща в Европа, испанецът ще търси реванш. На испанското трасе " Херес " Маркес има първата опция да изравни достижението на Валентино Роси от 55 полпозишъна в кариерата в кралския клас. Ако завоюва квалификацията, Маркес ще се подреди дружно с Роси на второто място в листата с най-вече първи стартови места в най-високия клас на мотоциклетизма. Също по този начин за Марк това може да бъде трети пореден полпозишън. Първото място в подредбата по този индикатор се държи от Мик Дуън с 58 полпозишъни.

Nothing could stop @marcmarquez93 at Jerez last year, not even gravel at one of the toughest corners on the circuit! #SpanishGP pic.twitter.com/1wHjgdDplo
— MotoGP™ (@MotoGP) April 27, 2019
Задачата пред Маркес обаче няма да е лесна. Испанецът ще кара пред родна аудитория, само че последният му полпозишън на " Херес " е от 2014 година. Марк не може и да рискува прекомерно, защото поради случая си в Съединени американски щати и неналичието на точки от там, той се свлече на четвърто място в класирането при водачите и на девет точки от първото място.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР