Защитаващият титлата си Новак Джокович пребори болките в рамото и

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович пребори болките в рамото и
Коментари Харесай

Победи за Джокович и Федерер в Ню Йорк

Защитаващият купата си Новак Джокович пребори болките в рамото и завоюва с 6:4, 7:6(3), 6:1 против аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро в мач от втория кръг на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати.

Сърбинът, който получи специфична здравна помощ за болки в лявото рамо преди началото на срещата на " Артър Аш ", беше под явно напрежение в първия сет. Той даже взе медицински таймаут при 4:3, само че се завърна и затвори частта с 6:4. Поставеният под номер 1 в схемата Джокович получи още веднъж помощ преди началото на втория сет, в който Лондеро стигна до два пробива и поведе с 3:0.
Джокович обаче не се съобщи. Той завоюва идващите пет гейма и остави единствено три разигравания за Лондеро в тайбрека, след което рамото бе още веднъж третирано от лекарите. В третия сет сърбинът не се се затрудни изключително и затвори мача с 6:1.

Следващият противник на Джокович ще бъде или неговият съотечественик Душан Лайович, или американецът Денис Кудла. Двамата не съумяха да изиграят мача си от втория кръг нощес поради дъжда в Ню Йорк.

Роджър Федерер продължи да играе нерешително на откритото състезание на Съединени американски щати, само че преодоля втория кръг. Той победи босненеца Дамир Джумхур с 3:6, 6:2, 6:3, 6:4, макар че позволи пробиви в първите си два сервис-гейма и изоставаше с 0:4 преди забележителна част от публиката да се настани на седалките в " Артър Аш ".

27-годишният Джумхур, 99-и в международната класация, завоюва първия сет с помощта на 17 непредизвикани неточности от швейцареца, който обаче се засилва в остатъка от мача. Федерер избави разиграване за пробив в първия гейм на втория сет с форхенд на босненеца в мрежата, а сервисът на швейцареца се оказа прекомерно добър до края на мача. Той направи с 16 аса против единствено два за Джумхур и постави завършек на дуела след два часа и 23 минути.

В идващия кръг Федерер ще срещне Даниел Еванс или Люка Пюй.

Японецът Кей Нишикори завоюва с 6:2, 4:6, 6:3, 7:5 против Брадли Клан, а Григор Димитров се класира за идващия кръг без игра след отхвърли на Борна Чорич поради травма.

При дамите:

2-Ашли Барти (Австралия) - Лорън Дейвис (САЩ) 6:2, 7:6(2)
3-Каролина Плишкова (Чехия) - Мариам Болквадзе (Грузия) 6:1, 6:4
5-Елина Свитолина (Украйна) - Винъс Уилямс (САЩ) 6:4, 6:4
8-Серина Уилямс (САЩ) - Кейти Макнали (САЩ) 5:7, 6:3, 6:1
10-Мадисън Кийс (САЩ) - Чжу Лин (Китай) 6:4, 6:1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР