Защитаващият титлата си на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович

...
Защитаващият титлата си на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович
Коментари Харесай

Хърватин мъчи Джокович 4 часа на старта в Мелбърн

Защитаващият купата си на Откритото състезание на Австралия Новак Джокович се изпоти на старта, откакто надви изклчително мъчно над хърватския квалификант Дино Призмич с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4. Мачът продължи тъкмо 4 часа и една минута.

Сърбинът, който е десеткратен първенец в Мелбърн, направи два пробива, с цел да затвори умерено първия сет, само че във втория двамата си размениха по един пробив, а в тайбрека Призмич стигна до сетбол и незабавно го осъществя за 1:1.

В третата част хърватинът, който е под номер 178 в АТП, сподели забележително самочувствие и е преодолял трима противници, с цел да влезе в главната скица, даже поведе с 3:2, пробивайки два пъти международния номер 1, само че Джокович взе всички геймове до края на сета.

Призмич не се отхвърли и в четвъртата част, като съумя да направи пробив на сервис на сърбина при 1:4. При 3:5 Призмич още веднъж сподели изключителна игра, като избави три мачбола на сърбина и завоюва подаването си за 4:5. Джокович обаче затвори мача на своя сервис, върпеки че пропусна още два мачбола.

Това бе най-дългият мач на Новак Джокович в първия кръг на шампионат от Големия шлем. " Удивителен състезател, той се оправя необикновено добре. Показа невероятна психическа резистентност, кара ме да търча, да работя крепко. Мога да кажа единствено похвали, методът, по който конструира играта си, е изумителен. Ще забележим доста от него в бъдеще ", не пестеше суперлативи за него Джокович след срещата.

Във втория кръг Новак Джокович чака спечелилия от мача сред австралийците Алексей Попирин и Марк Полманс.

Американецът Тейлър Фриц трябваше да играе пет сета и 4 часа, с цел да преодолее съпротивата на на аржентинския левичар Факундо Диас Акоста с 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.

Французинът Кентен Алис, който е под номер 101 в международната класация, също продължи напред, като се наложи над южноафриканеца Лойд Харис с 4:6, 7:6 (5), 7:5, 7:6 (2).

В маратонски и героичен дуел колумбиецът Даниел Елахи Галан се наложи над Джейсън Къблър от Австралия с 2:6, 6:3, 7:6 (3), 4:6, 7:6 (10:8) за 5 часа и 5 минути.
 Алкарас насочи опасност към Джокович
Алкарас насочи опасност към Джокович

Искам да го детронирам в Мелбърн, съобщи испанецът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР