Защитаващата титлата си Елина Свитолина продължи с доминацията си срещу

...
Защитаващата титлата си Елина Свитолина продължи с доминацията си срещу
Коментари Харесай

Свитолина започна успешно защитата на титлата си в Китай

Защитаващата купата си Елина Свитолина продължи с превъзходството си против международната номер 2 Каролина Плишкова с двусетов триумф в първия дуел от Лилавата група на финалите на WTA в Шънджън.

Осмата сложена надигра чехкинята след 7-6 (12), 6-4 за един час и 53 минути игра. Това беше четвъртата поредна победа на украинката над съперничката й, която приключи с цели 42 непредизвикани неточности.

„ Опитвах се да бъда подготвена за мощния й сервис и след това да нападам втория. Настилката е малко мудна и аз разполагах с повече време при ретура “, показа победителката след края на мача.

Това беше разочароващ резултат за Плишкова, която стартира добре дуела, миксирайки типичните за нея мощни удари от главната линия с по-леки такива, в това число и страхотна къса топка, с която проби още в откриващия гейм. Но Свитолина последователно се окопити и се завърна в срещата след брейк в четвъртия гейм. Чехкинята избави шест сетбола в тайбрека, само че сбърка при седмия и по този начин украинката излезе с едни гърди напред.

Плишкова бе повлияна от отрицателния резултат в първия сет и бе пробита още на старта на втората част и по този начин и не съумя да затрудни подаването на Свитолина.

25-годишната тенисистка е в търсене на първа купа след въпросната си в Шънджън в края на предходната година. Плишкова, която има четири трофеи през сезона, играе за четвърти пореден път в груповата фаза на конкуренцията и доближи до полуфиналите в предходните си две участия.

Шампионката от Ю Ес Оупън Бианка Андрееску се изправя малко по-късно против победителката на Уимбълдън Симона Халеп в другия мач от Лилавата група. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР