Защитата от градушки ще достигне 90% от земеделските земи. Това

...
Защитата от градушки ще достигне 90% от земеделските земи. Това
Коментари Харесай

90% от земеделските земи ще са защитени от градушки

Защитата от градушки ще доближи 90% от земеделските земи. Това е написано в план за установяване на зоните във въздушното пространство на България, в които се лимитира въздухоплаването, оповестен за публично разискване.

Предвижда се разширение на обсега на тази отбрана за тя да обхване над 90% от земеделските земи. Разширяването ще бъде осъществено посредством потребление на два способа – отбрана с противоградови ракети и самолетен прийом. Самолетният прийом се планува да бъде въведен през 2019 година Към момента противоградовата отбрана се прави единствено по ракетния прийом, предава "Агрозона ". За реализиране на първия стадий от разширението се планува въвеждане в деяние на нови 62 ракетни площадки и смяна на местоположението на една.

Действащите все още площадки са с тъкмо избрани географски координати, които са в детайли разказани в разпореждане за установяване на зоните, в които се лимитира въздухоплаването.

По отношение на плануваните за въвеждане в употреба през дейния сезон по градозащита през 2018 година нови ракетни площадки са осъществени всички нужни дейности по даване на права на ръководство и са избрани точните им координати. За да бъдат въведени в деяние през дейния сезон по градозащита, е належащо тези координати да бъдат включени в листата на член 3, алинея 1 от Постановление № 44 на Министерски съвет от 2010 година

Това основава обвързване за смяна на нормативната база, която е належащо да бъде осъществена в оптимално къси периоди, защото след влизане в действие на тези промени, те би трябвало да бъдат вписани в годишния бюлетин Aeronautical Information Publication (AIP), издаван от Международната организация за гражданска авиация, който се издава през месец март всяка година, с цел да влезе в действие от месец юни на съответната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР