Защитата на разрушения източен град Авдеевка е ключова за военните

...
Защитата на разрушения източен град Авдеевка е ключова за военните
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Тежките загуби на Русия в Авдеевка ще подкопаят поведението на Москва

Защитата на опустошения източен град Авдеевка е основна за военните проекти на Киев, тъй като по този метод тежките загуби на Русия там най-вероятно ще подкопаят държанието на Москва в по-широкия спор. Това е декларирал президента Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение, съобщи Ройтерс.

" Русия към този момент губи хора и техника край Авдеевка по-бързо и в по-голям мащаб, в сравнение с да вземем за пример край Бахмут ", споделя той, визирайки месеците на тежки боеве, които приключиха с завладяването на източния град Бахмут от съветските сили през май. " Устояването на техния напън е извънредно мъчно. Колкото повече съветски сили бъдат унищожени в региона на Авдеевка, толкоз по-лошо ще бъде цялостното състояние на врага и цялостният ход на тази война ", акцентира украинският президент

Междувременно началникът на щаба на Зеленски призна за първи път, че украинските сили в южната Херсонска област са открили опорна точка на източния бряг на река Днепър, което евентуално открива нова линия на нахлуване към Крим. Преди година съветските войски напуснаха западния бряг и заеха позиции на източния, откъдето постоянно обстрелват градовете и селата насреща, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия се е съсредоточила върху Източна Украйна. Те не съумяха да напреднат към Киев в първите дни на нашествието през февруари 2022 година От средата на октомври атакуват Авдеевка.

В формалните съветски доклади за боевете в източната част на страната не се загатва за Авдеевка, макар че известният съветски боен блогър Рибар съобщи, че е имало " прочут прогрес " в позициите към града.

Руското министерство на защитата съобщи, че силите на Москва са отблъснали пет офанзиви към селата край Бахмут, отвоювани от Украйна от май насам. То съобщи, че украинските загуби възлизат на 300 убити и ранени.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира информацията от двете страни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР