Защитата на климата не познава компромиси. За да стане Европа

...
Защитата на климата не познава компромиси. За да стане Европа
Коментари Харесай

Камионите без вредни емисии до 2050 г.? Изгодно ли е...

Защитата на климата не познава взаимни отстъпки. За да стане Европа климатично неутрална до 2050 година, както пътническият, по този начин и товарният превоз би трябвало да станат самостоятелни от изкопаемите горива. Тук е оправдано потреблението на акумулатори и горивни кафези. При проучване на конкурентоспособността на бъдещите задвижващи технологии в проблем на пазара в Съединени американски щати, изследователска група от Westfälische Wilhelms-Universität (WWU) Мюнстер взе поради освен оперативните и финансовите разноски, само че и пропуснатите облаги заради времената на зареждане и по-ниския потребен товар.

Особено при придвижването на камиони на дълги дистанции условията за пробег, потребен товар и потребление на транспортното средство са високи. Използването на акумулатори и горивни кафези разрешава работа без излъчвания, само че се разграничава по значими софтуерни характерности като успеваемост, тегло и време за зареждане или зареждане с гориво. Прозрачността по отношение на въздействието на тези функционалности върху разноските е значима за спедиторите, които желаят да понижат излъчванията от своите автопаркове, и за производителите на камиони, с цел да предложат атрактивни артикули.

„ На пазара в Съединени американски щати задвижванията с дълготрайни литиево-желязо-фосфатни акумулатори или по-леки химии на кафези, богати на никел, сега са изключително подобаващи за дистанции под 600 километра. Над това горивните кафези могат от ден на ден да употребяват преимуществата си във връзка с тежестта на задвижването и малко време за зареждане “ - изяснява Лукас Маулер от Института за бизнес мениджмънт към катедрата по химия и фармация на Университета в Мюнстер.

В допълнение към дължината на маршрута, типът на товара играе значима роля при избора на най-рентабилната опция на дизела. „ В случай на превоз с стеснен размер, по-евтините литиево-желязо-фосфатни акумулатори са преференциални, защото тежестта на задвижването играе подчинена роля. В случай на ограничавания на тежестта, според от дължината на маршрута, по-леките химикали за акумулатори, богати на никел или задвижванията с горивни кафези са изключително подобаващи, тъй като не лимитират скъпия товарен потенциал “ - акцентира Лорийн Дарендорф, съавтор на Института за ръководство на бизнеса към WWU.

„ Динамичното развиване на енергийната компактност на батериите и повишението на успеваемостта на горивните кафези ще приближи разноските за камиони с нулеви излъчвания при превоз на дълги дистанции до тези на дизела – за пробив обаче, ще са нужни още понижения на цените за бързо зареждане и водород на пътищата " - прибавя изяснява Лукас Маулер.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР