Защитата Denuvo удържа почти три седмици, но падна под натиска

...
Защитата Denuvo удържа почти три седмици, но падна под натиска
Коментари Харесай

Хакнаха Far Cry 5 за персонални компютри

Защитата Denuvo удържа съвсем три седмици, само че падна под натиска на хакерите и пиратите.
Новата версия на цифровата отбрана, употребена във Far Cry 5 , бе хакната за 19 дни и екшън играта към този момент може да бъде открита в торент тракерите на Глобалната мрежа. Отговорността за случилото се пое хакерската група Conspiracy , която се оправи с предходните версии. За новия шлагер са нужни 40 GB дисково пространство, а инсталирането на играта изисква още толкоз.



Хакерите означиха, че този път играта е била с четиристепенна отбрана. Използвани са системите Denuvo, VMProtect, EAC, както и тяхната тясна връзка с Uplay. Но откакто сходна защитна композиция бе употребена и хакната в играта Assassin’s Creed: Origins за рекордно малко време, Far Cry 5 се е предала доста по-бързо. Хакерската група CPY е известна най-много с разбиването на отбраната на редица известни игрови шлагери със отбрана Denuvo.

Да си напомним, че в края на месец януари тази година компанията Denuvo показа напълно нова версия на своята DRM отбрана, напълно друга от предходните. Предполагаше се, че Denuvo 5.0 ще може да устои на хакерите най-малко няколко месеца. Но падна единствено след 30 дни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР