Защита на местното производство може да гарантира стратегическата устойчивост на

...
Защита на местното производство може да гарантира стратегическата устойчивост на
Коментари Харесай

Алуминият е метал на бъдещето

Защита на локалното произвеждане може да подсигурява стратегическата резистентност на бранша в Европа, уверена е Нели Тончева, шеф продажби и член на УС на „ Алкомет ” АД

Г-жо Тончева, по какъв начин се отразяват върху производството  и финансовите резултати на „ Алкомет " високите цени на тока и природния газ?

Бизнес се предвижда и овладява най-трудно, когато разпоредбите за неговото битие са неразбираеми. Ситуацията от последната година с непредвидимо високи цени на енергоносителите и инфлационните процеси в Европа и света засегна отрицателно всички промишлености, изключително строителството, автомобилостроенето, хранителновкусовата индустрия, климатичното и вентилационно произвеждане. Политическата неустойчивост в България и незадоволителната поддръжка от страна на държавното управление към промишлеността компрометираха конкурентоспособността ù в бързо изменящата се динамична пазарна среда. Високите складови наличия на алуминиеви произведения, както и забавеният напредък на стопанските системи се отразиха на търсенето и това докара през последното тримесечие на 2022 година до понижаване на поръчките и спад в индустриалната ни активност. Въпреки това съумяваме да запазим относителна финансова непоклатимост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР