Засетите площи със соя в Китай тази година няма да

...
Засетите площи със соя в Китай тази година няма да
Коментари Харесай

Китай очаква незначителен ръст на засетите със соя ниви тази година

Засетите площи със соя в Китай тази година няма да бъдат доста повече от миналогодишните, което допуска, че добивите на маслодайната просвета надали ще повторят забележителния растеж от предходната година, заяви Ройтерс, базирайки се на формален представител на земеделското министерство на страната.

Най-големият вносител на соя в света предприе съществени старания за увеличение на производството в страната през 2022 година на фона на опасения по отношение на забележителната си взаимозависимост от вноса, като по този начин добивите се усилиха с съвсем 24 на 100 до 20,3 милиона тона.

Служител от Министерството на земеделието и селските региони обаче сподели, че фермерите са по-малко склонни да засаждат повече от реколтата през 2023 година

" Честно казано, заради ниската пазарна цена на соята и ниската сравнителна изгода, ентусиазмът и желанието на фермерите да засаждат соя са намалели спрямо това време предходната година ", уточни Пан Уенбо, общоприет шеф на отдела за растениевъдство на министерството, на брифинг за пресата.

След предлагането на пакет от тласъци, включващи доста по-високи дотации за засаждане на соя спрямо царевица в основни региони за развъждане на североизток, желанията за засаждане се усъвършенстваха, добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се " комбинираното засаждане " на двете култури да се усили леко с 333 хектара и да доближи 1,3 милиона хектара тази година, съобщи Пан.

В резултат на това той чака площите със соя в страната тази година да бъдат постоянни или леко да се усилят.

Китайската соя се употребява за храна, до момента в който вносните генетично модифицирани зърна се смилат на брашно за животни и олио за готвене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР