Засегнати са големи търговски вериги, които имат не малко търговски

...
Засегнати са големи търговски вериги, които имат не малко търговски
Коментари Харесай

Опасният спанак вече е изтеглен от големите магазини


Засегнати са огромни търговски вериги, които имат не малко търговски обекти на територията на цялата страна. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия началникът на Дирекция "Контрол на храните " към Българската организация по безопаснот на храните доктор Кремена Стоева във връзка открития в комерсиалната мрежа спанак, подправен с отровни листа татул.

Продължават дейностите по евакуиране от пазара на рисковия артикул. Няма данни производителят да е продавал на други компании, които вършат микс от салати, посочи доктор Стоева.

Всички оператори в комерсиалната мрежа носят отговорност в границите на активността, която правят. Санкции ще има за всички, при които установим, че има нарушаване на законодателството. Обектът, в който се пакетира и почиства този спанак, не е регистриран по реда на Закона за храните, води се нерегламентиран обект. Същият оператор има склад за търговия на едро, през който е осъществявал активността си, уточни още доктор Кремена Стоева.

Националният съветник по токсикология доцент доктор Маргарита Гешева сподели, че с отравяне вследствие приложимост на спанак, подправен с татул, в "Пирогов " са постъпили майка и наследник до 18 години и майка и малко дете.

Тези отравяния протичат удобно, без значение какъв брой листа са погълнати. Симптомите са сърцетуптене, сухота в устата, замъглено или двойно виждане, халюцинации, само че за благополучие в дългогодишната ми процедура не мога да си спомня за доста тежък или съдбовен случай, акцентира доцент доктор Маргарита Гешева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР