Засега нерегистрираната партия Няма такава държава с учредители хората от

...
Засега нерегистрираната партия Няма такава държава с учредители хората от
Коментари Харесай

"Алфа Рисърч": Ще донесе ли симпатията към Слави Трифонов и гласове, ще се види на избори

Засега нерегистрираната партия " Няма такава страна " с учредители хората от " Шоуто на Слави " печели единствено благосклонности на хората, само че дали това ще прелее и в гласове на гласоподавателите ще се разбере единствено на избори. Това разяснява пред Би Ти Ви ръководещият сътрудник в социологическата организация " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова.

Вчера организацията показа резултатите от национално представителното си годишно проучване на публичното мнение.

Димитрова означи, че съперничеството за третата позиция по поддръжка е сред Движение за права и свободи и групировката на Слави Трифонов. " Ние към момента записваме единствено благосклонности към " Няма такава страна ", само че не можем да кажем дали те ще преминат в поддръжка, би трябвало да има най-малко едни избори ", сподели Димитрова.

Въпреки вредите в редица сфери в границите на годината ГЕРБ резервира нежно предимство пред Българска социалистическа партия, означи Димитрова. След редица имиджови и електорални вреди ръководещите връщат част от изгубеното доверие, добави тя. По думите й ГЕРБ получи тази опция с помощта на неналичието на мощно водачество в опозицията и вътрешните проблеми в Българска социалистическа партия, откроили неубедително държание, когато се заявява едно, а се работи по различен метод, както стана с избора на Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия.

Димитрова акцентира, че борбата с ръководещите по конюнктурни проблеми носи негативи на президента Румен Радев, а образец за това е напрежението от последните дни и спорът през есента, когато президентът даде отрицателна оценка на договорката за изтребителите Ф16. " Хората биха предпочели той да води стратегически аргументирани диспути ", сподели социологът и добави, че идният спор по конституцията може да повлияе върху рейтинга му, в случай че премине в тази повърхност.

Димитрова сподели, че новоизбраните кметове би трябвало да чакат доста по-голямо фокусиране на жителите върху средата на живот в обитаемоте места. Наблюденията на социолозите демонстрират, че от ден на ден хората, и изключително с положителни приходи, се интересуват от средата, в която живеят, тъй като неприятната инфраструктура и равнище на обществените услуги изземат от финансовия им запас.

Проучването е извършено измежду 1017 пълнолетни жители посредством директно общоприетоо изявление по домовете в интервала от 5 до 12 декември.

Какви са резултатите от проучването за партиите, четете тук.
Какви са оценките за президента и държавното управление, четете тук.
Как хората правят оценка миналата година, четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР