Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в

...
Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в
Коментари Харесай

Не откриха незаконни оръжия и взривове в имота на бившия легионер

Засега не са открити противозаконни оръжия или взривни субстанции в парцела на Иван Пачелиев /35 г./ от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по служители на реда при опита да му бъде връчена призовка. Това оповестиха от Районната прокуратура в Тополовград.

Пачелиев има 2 дългоцевни оръжия и револвер, за които има позволение. Документите обаче ще се ревизират, посочи наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров. Той добави, че процесуално-следствените дейности огледи, претършуване и изземване в селския парцел ще продължат и през днешния ден. Те са били провокирани от съмнения на проверяващите след реплики при задържането на неподчинилия се.

Междувременно нощес държавното обвиняване е трансформирало първичния текст на обвиняването против Пачелиев, по прякор Димончето. От безчинство със опозиция против изпълняващ служебните си арестувания орган на властта по член 325 алинея 1 от Наказателен кодекс то е преквалифицирано на приложимост на мощ или заплашване за орган на властта да бъде заставен да извърши или да пропусне нещо по работа по член 269, алинея 1 от Наказателен кодекс, показаха още от прокуратурата. Текстът планува отнемане от независимост до 3 години или изправителен труд. В мощ също от нощес е 72-часовата мярка " задържане под стража " постановена от прокуратурата, допълниха от там. До приключването на периода държавното обвиняване би трябвало да внесе в съда искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение.

Пачелиев бе арестуван във вторник след 18,30 часа вечерта при масирана полицейска интервенция с присъединяване на към 80 души, включващи и профилираните звена " Кобра " и СОБТ. Мащабът й се е наложил поради събитието, че той е служил 5 години във Френския задграничен легион и е бил добре подготвен да си служи с оръжие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР