Засега американските власти, представлявани от министъра на търговията Джина Реймондо,

...
Засега американските власти, представлявани от министъра на търговията Джина Реймондо,
Коментари Харесай

Huawei може да получи до 72 милиона 7nm чипа за своите нужди до 2026 година

Засега американските управляващи, представлявани от министъра на търговията Джина Реймондо, са склонни да считат, че Китай няма опция за всеобщо произвеждане на чипове по 7nm технология. Анализатори от трети страни считат, че сътрудниците на Huawei ще произведат 33 млн. такива чипа през идната година, а до 2026 година ще усилят размера на произвеждане до 72 млн. броя.

Поне на това мнение са представители на Jefferies, на които се базира Nikkei Asian Review. Те също по този начин считат, че през актуалната година Huawei Technologies ще успее да пусне на пазара 5-6 млн. смарт телефона, основани на най-новите 7 nm процесори, тъй че въздействието на резултата от „ завръщането на Huawei “ върху пазара на смарт телефони в Китай ще бъде нищожно. През идната година това въздействие ще се ускори и позициите на Apple, Oppo, Honor, Vivo и Xiaomi на китайския пазар на смарт телефони ще бъдат разтърсени под напора на Huawei.

Според специалистите на Jefferies през 2025 година сътрудниците на Huawei ще могат да доставят на компанията 58 млн. 7nm чипа. Представителите на Wocom Securities приканват да не се заблуждаваме за съществуването на неограничени благоприятни условия на китайския производител на електроника да заобиколи глобите на Съединени американски щати и техните съдружници. Успехът на смарт телефона Mate 60 Pro, който демонстративно за американските управляващи получи модернизиран по стандартите на китайската промишленост 7nm процесор HiSilicon Kirin 9000s, ще насърчи американските управляващи да наложат нови наказания и да усилят тяхната успеваемост, тъй че Huawei може да има усложнения с по-нататъшното разширение на 7nm артикули в бъдеще.

Междувременно акциите на някои снабдители на съставни елементи за новите смарт телефони на Huawei са повишили цената си с 400% след дебюта на новия флагман. Поне от края на август до края на септември акциите на Dongguan Chitwing Tech, китайска компания, която доставя на Huawei елементи за корпуси и принадлежности за тяхното произвеждане, набъбнаха с 420%. През същия интервал цената на акциите на доставчика на модули за сателитни връзки Hwa Create се е повишила със 143 %. Акциите на доставчиците на акумулатори, радиочестотни съставни елементи, сензорни системи и модули за камери за Huawei Technologies нарастнаха с няколко десетки %. „ SMIC “, китайска компания, за която се подозира, че взе участие в производството на 7 nm процесори за потребностите на „ Huawei “, означи растеж на цената на акциите си с 8 % след оповестяването на новите смарт телефони на „ Huawei “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР