Заседанието на ОСР се проведе в Конферентния център на Областна

...
Заседанието на ОСР се проведе в Конферентния център на Областна
Коментари Харесай

Подобряване облика на общините от Видинска област за привличане на инвестиции разгледа Областният съвет за развитие

Заседанието на ОСР се организира в Конферентния център на Областна администрация Видин и бе управлявано от заместител регионалния шеф Ани Арутюнян. В наличието на кметове на общини, ръководители на Общински препоръки, както и на шефове на дирекции „ Бюро по труда “ Видин, Белоградчик и Кула, бяха показани опциите за развиване на туристическата, културна, просветителна и спортна инфраструктура. Г-жа Арутюнян означи преимуществата на стратегическото разположение на Видинския район и изрази оптимизъм, че са на разположение предпоставки за отключването на благоприятни условия, които да способстват икономическия напредък.

На съвещанието стана ясно, че все още тече процедура за създаване на 21 вятърни турбини в община Бойница, като желанията на вложителя са да построи електрическа станция с мощ 150 мегаватчаса енергиен потенциал. Заявени частни капиталови планове има още в община Белоградчик, където се подчертава върху вероятностите в туризма. В община Кула са декларирани частни капиталови планове за създаване на два ветрогенераторни паркове (землищата на гр. Кула и с. Големаново), а по този начин също и за построяването на индустриален завод за пелети – био основано произвеждане. Община Ружинци е предоставила 540 дка общинска земя на компания, която ще построи фотоволтаични системи, в общината се доставят и машини за дребен завод, който ще създава гумени настилки.

Заседанието на Областния съвет за развиване продължи с приемане на Правилник за организацията и активността на Комисията по заетостта към Областния съвет за развиване на Видинска област.

Директорът на дирекция „ Бюро по труда “ - Видин Иван Иванов показа информация за Регионалната стратегия за претовареност през 2024 година, като съобщи, че към месец декември на предходната година равнището на безработицата във Видинска област е над 15 %.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР