Заседанието на НС днес предвижда парламентарен контрол и изслушване на

...
Заседанието на НС днес предвижда парламентарен контрол и изслушване на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: БЛИЦ КОНТРОЛ В НС - ОТГОВАРЯ ПРЕМИЕРЪТ ПЕТКОВ

Заседанието на Народно събрание през днешния ден планува парламентарен надзор и чуване на премиера Кирил Петков. Той ще дава отговор на въпроси под формата на блиц надзор.

Програмата на депутатите през днешния ден е както следва:

Парламентарен надзор по член 104 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание - петък, 4 февруари 2022 година от 9.00 ч.

Парламентарен надзор по член 91 - 103 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, включващ: 19.1. Разисквания по запитване от народния представител Христо Гаджев към министъра на защитата по отношение на ролята на Министерство на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура; 19.2. Отговори на въпроси и питания.

Днешното пленарно съвещание стартира с удостояване на живота и делото на Гоце Делчев. Декларацията беше прочетена от националният представител от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

След него декларация за Гоце Делчев прочете Александър Александров от „ ИТН “: „ Ние знаем, че в случай че желаеме да вървим напред не може да живеем единствено с предишното, само че и никой не може да ни принуди да се отхвърляме от историческата истина и родовата памет “. Депутатът удостовери и поддръжката на Има Такъв Народ за държавното управление по въпроса за Македония: „ Ние от Има Такъв Народ поддържаме метода на държавното управление за доближаване на връзките с РСМ. То е мечтано от голямата част жители. Не оспорваме правото на еднаквост, само че не одобряваме кражба на историята “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР