Заседанието на Народното събрание започна с декларация от името на

...
Заседанието на Народното събрание започна с декларация от името на
Коментари Харесай

Циркът продължава: Депутати на Възраждане, БСП и ИТН окупираха трибуната в парламента

Заседанието на Народното събрание стартира с декларация от името на „ Възраждане “ по отношение на „ беззаконието “ в последните дни и седмици.  " За така наречен " конституционно болшинство " ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи законите не важат ", разяснява Костадин Костадинов.



" Грубото проявление на законите откри своя апотеоз в беззаконието, на което сме очевидци в центъра на София ", уточни той. И добави, че митингът би трябвало да влезе в Народното събрание.

След това Костадинов прикани народните представители да излязат на трибуната, „ с цел да покажат ясно и изрично, че в никакъв случай няма да позволен беззаконието и тоталитаризма да ръководят нашата страна “. Пред трибуната се събраха депутати от „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “. Костадинов сподели, че Народно събрание няма да работи, до момента в който този въпрос не бъде позволен. 

Председателят на ИТН Тошко Йорданов разяснява, че са начело поради „ безспорната грубост “, която болшинството прави с Конституцията.

Борислав Гуцанов от „ Българска социалистическа партия за България “ изиска Росен Желязков да припознае настояването им за чуване на министъра на културата и на министъра на районното развиване по отношение на демонтажа на Паметника на Съветската войска. 

Председателят на Народното събрание прекъсна съвещанието и свика председателски съвет. 

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР