Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна в

...
Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна в
Коментари Харесай

Борисов закъсня за КСНС заради гневните работници на Емко

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) стартира в отсъствието на премиера Бойко Борисов.

Причината за това е, че министър председателят Борисов и икономическият министър Емил Караниколов са поканили протестиращи служащи от " Емко " на среща. Едва след срещата си с протестиращите министър председателят влезе на " Дондуков " 2.

 Работниците от
Работниците от " Емко " си желаят и договорите

Това е рекетьорство от държавното сдружение " Кинтекс "

В същото време, при президента към този момент влязоха правосъдният министър Цецка Цачева, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на финансите Владислав Горанов, основният прокурор Сотир Цацаров, ръководителят на Държавна Агенция " Национална сигурност " Димитър Георгиев.

В Консултативния съвет се включиха още ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев и ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов. От страна на ГЕРБ при президента влезе зам.-председатела на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, и водачът на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ. От свои източници News.bg научи, че Борисов не е изпратил формален отвод да взе участие в КСНС. Към момента на негово място участва началникът на кабинета му Румяна Бъчварова.

Заседанието на КСНС е на тематика " Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията ".

ГЕРБ и Българска социалистическа партия излязоха с два обособени законопроекта за битка с корупцията. И съгласно двата текста се основава нов антикорупционен орган - в плана на ГЕРБ в него механично се вливат няколко структури, измежду които комисията за конфискация за имущество и противоречивата БОРКОР. Социалистите пък оферират да бъде основана специфична организация " Антикорупция ".

Ябълка на раздора обаче сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия стана на първо място това кой ще назначава ръководителя на бъдещата антикорупционна конструкция. Управляващите упорстват това да става с акт на държавното управление, а от левицата желаят президентът да назначава ръководителя на новия орган.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР