„Заседание на Народното събрание можеше да има днес, ако самото

...
„Заседание на Народното събрание можеше да има днес, ако самото
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Доста от процедурите са на ръба на Конституцията

„ Заседание на Народното събрание можеше да има през днешния ден, в случай че самото национално заседание беше взело решение за това в късните часове на петък против събота по правилника, който депутатите са приели през август “, изясни доцент Наталия Киселова в предаването „ Лице в лице “. Ако през днешния ден Ива Митева беше свикала съвещание на Народното събрание, нямаше да наруши Конституцията, означи още специалистът.

По думите й в този парламент всички са приказвал за правосъдна промяна, само че напъните са били съсредоточени в по-други процедури – да изслушват министри и да не образуват непрекъснати комисии, които да прегледат импортираните законопроекти.

„ Лесно е да упражняваш парламентарен надзор върху служебно държавно управление. Министрите относително дружелюбно участваха в Народното събрание и представяха това, което им е известно. Всички бяха съпротива на служебното държавно управление “, сподели доцент Киселова.

Днес стана ясно, че на 16 септември, президентът Румен Радев ще назначи служебно държавно управление и ще разпусне Народното събрание.

„ Ако броим дните, без изборния ден, президентът би трябвало да разпусне Народното събрание на 15. Ако броим изборния ден, тогава разпуска на 16. На 16 президентът ще издаде два указа, най-малко такова е известието от администрацията. С първия декрет ще назначи служебно държавно управление, а с втория ще разпусне Народното събрание и ще дефинира датата 14 ноември, на която да се проведат изборите “, съобщи доцент Наталия Киселова.

Според нея много от процедурите са на ръба на Конституцията и някои отиват и оттатък. „ Трябва да си дадем сметка, че по този метод не може да се практикува ръководството “, означи тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР