Засаждане на лука през есента – гаранция за ранна реколта.

...
Засаждане на лука през есента – гаранция за ранна реколта.
Коментари Харесай

Засаждане на лука през есента – съвети и правила

Засаждане на лука през есента – гаранция за ранна годишна продукция. Лукът е съществена просвета в градината. Засажда се през есента или пролетта.

Ако засадите лука вярно през есента, е допустимо да съберете реколтата в средата на лятото. Засаждането на лука преди зимата ви подсигурява, че той ще бъде резистентен на заболявания. Когато падне сняг, зеленчуците покълват. Но с цел да получите огромни луковици, би трябвало да употребявате балучка с размер под 2 см. Ако са по-големи по мярка, ще се радвате единствено на зелени пера напролет. Засадете лука в почвата, само че не забравяйте да изолирате леглото с някакъв материал.

Лукът се засажда според от метеорологичните условия. По-добре е да го засадите преди първите студове. При дневна температура от + 5 градуса към този момент може да се засажда, само че не по-рано, тъй като може да покълне и да измръзне. За есенно засаждане изберете сортове с пикантен усет. Ако го садите напролет е по-добре да изберете сладки сортове лук.

Вижте още: Мариновани червени чушки – най-вкусната и ароматна рецепта

Правила за засаждане на лука: засадете лука по този начин, че дистанцията сред главите да е 6-7 см, а сред редовете 15 см. Не е належащо да се грижите за лука през зимата, тъй като по това време той спи. Когато пристигна пролетта, тогава зеленчуците се обработват.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР