Засада срещу полицейски служители и превземането на манастир не са

...
Засада срещу полицейски служители и превземането на манастир не са
Коментари Харесай

FAZ: ЕС трябва да осъзнае, че в Косово беше премината опасна граница

Засада против полицейски чиновници и завладяването на манастир не са интервенции, които биха били поверени на няколко заблудени жители. Ето за какво не е безапелационно, когато сръбският президент Вучич споделя, че нападението в Северно Косово е дело на " някои сърби ", които са се поддали на косовските провокации. Инцидентът наподобява на планувана акция на командоси, които знаят по какъв начин да вършат такива неща и разполагат с нужното съоръжение, заяви „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ (FAZ).

Косовското държавно управление твърди, че някои от задържаните нападатели принадлежат към бойна организация, ръководена и подкрепяна с оръжие от Белград. Ако това е правилно, би било доста тревожно.

Ситуацията в Северно Косово е нестабилна от години. Независимостта на някогашната сръбска южна провинция нямаше стабилизиращия резултат, на който се надяваше Западът. Неотдавна изглеждаше, че министър-председателят на Косово Курти е значително виновен за това, защото отхвърля да даде повече автономност на общините в северната част на страната, които са обитаеми най-вече с етнически сърби.

Сега обаче случаят още веднъж хвърля светлина върху непрозрачната игра на Вучич. Може би той има вяра, че Западът го оставя да се разпорежда, с цел да не загуби изцяло Сърбия в интерес на Русия. Европейски Съюз би трябвало да даде ясно да се разбере, че в неделя е била премината рискова граница. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР