Зарядните станции за електрически автомобили, които ще влязат в новата

...
Зарядните станции за електрически автомобили, които ще влязат в новата
Коментари Харесай

Старейшините за зарядните станции за електромобили в синята зона

Зарядните станции за електрически коли, които ще влязат в новата " синя зона “ на Варна, също бяха в дневния ред на съвещанието на Общински съвет. Съветниците дадоха единодушието си да се даде право на безплатно монтиране на 12 станции върху общински парцели в интерес на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона “.

Решено бе Община Варна да предприеме дейности за приемане от страната на манастирския комплекс в местността " Караач теке “ за период от 10 години. Местната администрация възнамерява да трансформира културната полезност с национално значение в атрактивна туристическа дестинация. По концепция на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и кмета на града Иван Портних се приготвя план за реституция на светата обител и за включването й в поклонически маршрут.

Съветниците дадоха също единодушието си общинското сдружение " Ученическо и столово хранене “ краткотрайно да поеме приготвянето на храна за детските ясли и кухни. Тази услуга се доставя от Оперативна програма " Комплекс за детско хранене “, само че поради неколкократно прекъсване и обжалване на социална поръчка се постанова услугата да бъде предоставена на " УСХ – Варна “.

Общинският съвет гласоподава и промени в общинската разпоредба за локалните такси и цени на услуги, според които притежателите на ловни кучета във Варна към този момент ще заплащат годишна такса. Освободени от заплащане ще бъдат стопаните на кучета, които съпровождат или охраняват селскостопански животни, отглеждани в регистриран животновъден обект.Годишната такса е в размер на 24 лева За кучета, непрекъснато пребиваващи в обитаемоте места отвън Варна – кметства Тополи, Каменар, Казашко, Константиново, Звездица, се заплаща 50 %, или 12 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР