Зърнопроизводителите в Разградско искат да се създаде система за оповестяване

...
Зърнопроизводителите в Разградско искат да се създаде система за оповестяване
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите в Разградско искат система за оповестяване при пожар

Зърнопроизводителите в Разградско желаят да се сътвори система за обявяване на популацията при пожар в дребните обитаеми места, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Областната администрация в Разград, където се е провела среща по самодейност на Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието.

Целта беше да се посочат ограничения, с които да се предотвратят или лимитират към този момент зародили пожари посредством съгласуваност, взаимоотношение и създаване на механизъм за взаимна работа на всички, които имат опция да оказват помощ при тяхното локализиране и погасяване.

По време на срещата стана ясно, че на някои места земеделците не са известени навреме за зародили пожари в землищата, където упражняват своята активност и до момента в който се включат със селскостопанска техника в ограничението на пожара, вредите към този момент са нанесени.
 Пожар край Свиленград е затвори краткотрайно пътя за Гърция
Пожар край Свиленград е затвори краткотрайно пътя за Гърция

Пламъците са унищожил 1500 декара растителност

Според зърнопроизводителите е нужна система за обявяване на популацията в дребните обитаеми места тъй като при някои случаи пожарът се трансферира от полето в обитаемото място за извънредно малко време.

Мариела Йорданова , представителят на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието, съобщи, че упорстват да се възстановят инструктажите и инспекцията на техниката на всички, които вземат участие в жътвата на пшеницата от чиновниците на пожарната сигурност. Според промени в нормативната уредба, това тяхно обвързване е отпаднало.

Също по този начин сдружението упорства за указател, в които да се отбелязва с каква техника разполага всеки земеделец в съответното обитаемо място, с цел да е ясно кой може да окаже подпомагане при зародил полски пожар.

За зърнопроизводителите им е препоръчана да изготвят документално своите оферти до регионалния шеф и те да бъдат включени в Наредбата за оповестяване на пожароопасния сезон за идната година.

На срещата участваха заместник-областният шеф Ивелина Игнатова , членове на СЗЛ, представители на общините от област Разград, представители на горските стопанства от района. Присъстваха още шефът на Областна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Разград Емилиян Станев, заместник-директорът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград Иван Игнатов и Станимир Станев - шеф отдел " Охранителна полиция " в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Разград.

Емилиян Станев уточни, че през юни месец в Областна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Разград са регистрирани 58 катастрофи, като 30 от тях са пожари, породени от запалването на сухи треви и боклуци.
 Заради пожар изтеглят жителите на варненското село Доброглед Обновена
Заради пожар изтеглят жителите на варненското село Доброглед

Пламъците са тръгнали от двора на учебното заведение в село Игнатиево
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР