Държавният глава Володимир Зеленски каза, че руските сили са изстреляли

...
Държавният глава Володимир Зеленски каза, че руските сили са изстреляли
Коментари Харесай

Луди руски терористи: Над 20 жертви при ракетна атака срещу Укр...

Държавният глава Володимир Зеленски сподели, че съветските сили са изстреляли над 40 ракети против няколко украински града, при което са нанесени вреди на инфраструктурата, бизнес и жилищни здания.

 

Киевският градоначалник Виталий Кличко сигнализира, че в града са чути детонации и прикани хората да останат в бомбоубежищата. Той написа в приложението за известия „ Телеграм “, че фрагменти от ракети, свалени от противовъздушната защита, са паднали в два квартала на центъра на града и че избавителните служби са на път, само че към момента няма детайлности за жертви и вреди. Кадри в обществените мрежи демонстрират облаци пушек да се издигат над града.

 

Местните управляващи в Киев сигнализираха, че девет души са изгубили живота си, а минимум 33 са ранени при ударите против столицата. В Кривой Рог, родния град на Зеленски, са убити 10 души, а 31 са ранени, разясни кметът Олександър Вилкул.

 

Други трима души починаха в Покровск, Източна Украйна, откакто ракета удари индустриална постройка, осведоми регионалният шеф на Донецка област.

 

„ Атаката против Украйна (се извършва) във време, когато доста хора са по улиците. Луди съветски терористи “, акцентира в „ Телеграм “ началникът на канцеларията на президента Володимир Зеленски - Андрий Ермак.

Междувременно стана ясно, че петима цивилни са изгубили живота си, когато колата им се е натъкнала на мина, сложена от съветските сили на горски път, заяви регионалният шеф на Харковска област Олег Синегубов, представен от Франс прес.

 

Експлозията се е случила " покрай гробище на неасфалтиран горски път в посока село Циркуни ", написа той в „ Телеграм “, като посочи, че жертвите са 53-годишен мъж, две дами на 64 и 25 години, петгодишно момче и тримесечно бебе.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР