Зърнопроизводители прогнозират фалити при вдигане на забраната за внос на

...
Зърнопроизводители прогнозират фалити при вдигане на забраната за внос на
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите прогнозират фалити, ако се върне вносът от Украйна

Зърнопроизводители предвиждат банкрути при повдигане на възбраната за импорт на артикули от Украйна. Правителството разгласи поддръжка за сходно решение, което следва да се разисква в Народното събрание.

Тази година добивът е доста невисок и всички производители продават стока под себестойността си, сподели ръководителя на районния съюз на фермерите " Дунавско зърно " Милен Коев. Жътвата е още по средата, само че нещата не наподобяват по никакъв начин добре.

" Един от огромните плюсове на възбраната е, че успяхме по-спокойно да осъществяваме продукцията и и да работим за идната, която в този момент прибираме ", уточни Коев.

По думите му браншът се сплотява и огромна част от работещите в селското стопанство са подготвени да стачкуват, защото казусът не е единствено в зърното, а и в меда, в сухото мляко. Получили са поддръжка и от транспортния отрасъл и съпътстващите браншове.

Ако възбраната бъде анулирана, ще получим дежа вю - мъчно ще осъществяваме зърното, даже не приказваме за цени. През последната седмица се свързах с няколко търговеца, никой не съумя да ми даде цена, с цел да си продам реколтата. Не излизаме да протестираме поради дотации, за това би трябвало да се разяснява в допълнение. Може да се окаже, че ние повече от година няма да имаме пазар за зърно, защото останалите страни от петорката считат да наложат възбраната едностранно ", сподели Милен Коев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР