Зърнопроизводители готвят национална стачка тази седмица – на 29, 30

...
Зърнопроизводители готвят национална стачка тази седмица – на 29, 30
Коментари Харесай

Зърнопроизводители и овцевъди протестират срещу вноса на жито и агнешко

Зърнопроизводители готвят национална стачка тази седмица – на 29, 30 и 31 март. Те ще разположат земеделска техника по главните пътища, водещи към граничните пунктове с Румъния при Видин, Русе, Силистра и Кардам.

Те ще координират по-нататъшните си дейности с целия аграрни бранш на Румъния и Полша

Основното  им искане е България да наложи несъгласие върху свободния импорт на продукция от Украйна , тъй като по този начин българската продукция няма късмет да се конкурира на пазара.

Родните аграрни стопани сигнализират, че в противоположен случай са изправени пред действителната опасност от всеобщи банкрути и сериозна задлъжнялост.

Нашите коресподенти отидоха на пазар в локалните магазини

На този декор подготвеност за протестни дейности оповестиха и овцевъдите поради вноса на агнешко от Северна Македония. По думите то идва у нас под 7 евро за кг, което компрометира пазара на българското агнешко месо. 

Представители на бранша имат среща в Министерството на земеделието и в случай че не получат увещание за незабавни ограничения от страна на страната, на 30 март ще блокират границата при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. 

Той беше посетител в „ Защо господин, министър “

В предаването „ Защо, господин министър ” земеделският министър Явор Гечев разяснява, че поддържа зърнопроизводителите. По мотив идните митинги и на овцевъдите Гечев разгласи, че ще има засилени ограничения за качеството на вносното агнешко месо от Северна Македония.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР