Зареждането на телефон или таблет в спалнята може да доведе

...
Зареждането на телефон или таблет в спалнята може да доведе
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако зареждате телефона в спалнята

Зареждането на телефон или таблет в спалнята може да докара до напълняване, демонстрира ново проучване, представено от " Дейли мейл ".
Светлината от екраните на телефоните и компютрите или уличното осветяване могат да причинят напълняване, тъй като повреждат производството на " хормона на съня " мелатонин, предизвестяват специалисти. Здравословните равнища на мелатонин подтикват постоянния сън, което оказва помощ на тялото да трансформира дейно храната и пиенето в сила.
Ако производството на мелатонин бъде наранено, циклите на сън на тялото се нарушават и това стопира ефикасното култивиране на храна. Учени от университета в Гранада, Испания, разкрили, че инжектирането на мелатонин помогнало в битката с наднорменото тегло и диабета при мишки, като регулирало техните системи. Новото проучване на учени от университета в Манчестър има за цел да откри по какъв начин регулирането на съня може да помогне на пациенти, които към този момент имат диабет, заболяване, обвързвано почтено с наднормено тегло.

Работата им продължава, само че досега екипът е открил връзка сред регулирането на вътрешния ни часовник и съня ни и болести като наднормено тегло и диабет. Предишно американско проучване към този момент сподели, че потреблението на компютър или смарт телефон през нощта може да усили килограмите, защото покачва равнищата на апетит даже след хранене.
Д-р Саймън Кайл от факултета по логика на психиката на университета съобщи, че синята светлина, предавана от телефони и преносими компютри, е най-вредната за съня ни и затова за нашия метаболизъм. Поради това подобряването на съня може да помогне за прекъсването на епидемията от затлъстяване.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР