Заразена с коронавирус 68-годишна жена е починала в МБАЛ -

...
Заразена с коронавирус 68-годишна жена е починала в МБАЛ -
Коментари Харесай

Трагична новина от Шумен за нова жертва на К-19

Заразена с ковид 68-годишна жена е умряла в МБАЛ - Шумен, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

Новодиагностицираните с COVID-19 през последното денонощие в региона са петима, след направени 41 PCR теста. Това са 65-годишна жена от Върбица, 68-годишен мъж от с. Драгоево и трима поданици на Нови пазар - 38-годишна жена и деца на 14 и на седем години.

И петимата са приети в болница в болница. Връчени са и 10 наставления на контактните им лица - за наложителна 14-дневна домашна изолираност.

Към момента 19 са пациентите с потвърден COVID-19 и са настанени в МБАЛ - Шумен. На домашно лекуване, с леки признаци или без признаци, са 36 поданици на региона, а под карантина - 225 души.

За област Шумен случаите с регистрирани позитивни проби за COVID-19 в единния информативен портал доближиха 231 души. От диагностицираните с ковид 166 са излекувани, а умрелите към този момент са десетима.

От началото на пандемията в Шуменско коронавирусна зараза е доказана и при шестима медицински служащи, напомнят от РЗИ - Шумен.

Оттам допълват, че продължава епидемиологичното изследване от чиновници на здравната ревизия - за определяне и предприемане на ограничения към позитивните с ковид и контактните им лица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР