Зарадвайте семейството с тези страхотни солени кифличкиНеобходими Продукти● брашно от

...
Зарадвайте семейството с тези страхотни солени кифличкиНеобходими Продукти● брашно от
Коментари Харесай

Кифли от лимец с шунка и сирене

Зарадвайте фамилията с тези страхотни солени кифлички

Необходими Продукти

● брашно от лимец - 350 г
● брашно - 200 г бяло
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● олио - 5 с.л.
● вода - 60 мл
● суха квас - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● сол - 1/4 ч.л.
● жълтъци - 1 бр. с 2 с.л олио (за намазване)
● сирене - 250 г
● шунка - 150 г
● розмарин - 1 щипка
● сусам - за поръсване
● олио - за намазване на купата

Начин на подготвяне

Стопляме леко водата в огромна чаша. В нея се поставя 2 с.л. от брашното и сухата квас, 1 ч.л захар и разбъркваме. Оставяме настрани за 15-20 минути, с цел да се задейства, покрито с забрадка.

Слагаме брашната в купа и вършим дупка по средата. През това време разрушаваме в друга купа яйцата с вилица и прибавяме към тях киселото мляко и олиото.

Разбъркваме всичко и го изсипваме при брашната. Слагаме розмарина и солта. Замесваме приблизително меко тесто колкото можем в купата.

Прехвърляме тестото върху масата и набрашняваме повърхността му и го замесваме да стане безпрепятствено, меко и на топка. Отива към 550 г брашно. Омесено го слагаме в купа намазана с лой и покриваме с забрадка да втаса за 40 минути. След като втаса го разделяме на 2 или 3 елементи и оформяме отново на топки.

Поръсваме масата с брашно и слагаме едната топка и точим с точилка на кръг. Делим всеки кръг на 8 бр., само че може и на 12 бр. триъгълника, това зависи какъв брой огромни желаеме да са кифлите.

Режем сиренето на дълги части, като пръчици. Шунката я режем на ленти. Слагаме в кифлите шунка и сирене и навиваме. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене.

В купа разрушаваме 1 жълтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа.Поръсваме ги със сусам. Печем приготвените кифли на 180 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР