Заради завишена мътност на питейната вода, доставяна от ВиК-Шумен, Окръжният

...
Заради завишена мътност на питейната вода, доставяна от ВиК-Шумен, Окръжният
Коментари Харесай

Шуменец пребори ВиК – мътната вода на половин цена

Заради повишена мътност на питейната вода, доставяна от ВиК-Шумен, Окръжният съд в града е признал, че шуменец дължи половината от цената й. Магистрати са безапелационни, че ВиК-операторът не е спазил обвързване, вмененото от закона, да доставя на крайния консуматор питейна вода. Шуменецът, преборил се за правата си, е Владимир Герчев, основен контрольор с над 15 година стаж в локалната Комисия за отбрана правата на потребителите.

“С това дело, при влезнало в действие решение, всички консуматори към този момент могат да изискват същото. След като водата не дава отговор на качествата, избрани в Наредба 9, не се длъжни да заплащат цялата сума”, съобщи той пред “Труд”.
От близо 2 месеца РЗИ-Шумен предизвестява за влошените качества на водата и предлага самоограничение от консумация. Проблемът е съвсем всяка пролет и се дължи на вливането на водни маси в язовир “Тича”.

Герчев отказал да заплати предишен мъждив интервал – от декември 2014 година до март 2015 година, когато кубик вода коствала 2,64 лева с Данък добавена стойност. Сега шуменци заплащат 3,22 лева и не престават да недоволстват против скъпа и неприятна вода.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР