Заради зациклилите преговори за избор на председател на Столичния общински

...
Заради зациклилите преговори за избор на председател на Столичния общински
Коментари Харесай

И утре СОС няма да избере председател - отлага се за 25 януари

Заради зациклилите договаряния за избор на ръководител на Столичния общински съвет Пламен Данаилов от Има Такъв Народ съобщи, че утрешното съвещание на общинарите, което трябваше да избере подобен, ще бъде отсрочено, защото все още няма обединяване по какъв начин да се продължи напред.  " Затова най-вероятно ще отидем към 25 януари, с цел да си дадем две седмици период да продължим диалозите ", заяви той. Въпреки това обаче на следващия ден съветниците би трябвало да се съберат, с цел да гласоподават отсрочване на съвещанието по желание.

Провали се и вторият кръг от съвещания, с които общинарите Вили Лилков и Карлос Контрера се пробват да намерят излаз и да реализират консенсус за избор на ръководител. Първата среща бе на 28 декември, откакто преди този момент напъните на ПП-ДБ да съберат поддръжка за налагания от тях Борис Бонев приключиха несполучливо. И тогава, и в този момент Българска социалистическа партия и " Възраждане " не изпратиха свои представители.

" Има едно предложение, което направихме с проф. Лилков, подкрепено от " ИТН ", за краткотрайно председателство до бюджета. Вчера ПП-ДБ-СС, в това число и кметът Терзиев, насочиха предложение за много по-широк формат с ротационно председателство за период от почти една година. Тези две оферти сега са на масата ", съобщи след срещата Контрера, потвърждавайки информацията на " 24 часа ", че има вид трима души да се сменят на поста в границите на година. ПП-ДБ обаче " имат да съветват разнообразни въпроси ", сложени им на срещата - изключват ли ротация, в която вземат участие всички, ще поддържат ли председателски места в комисиите за всички групи. Имена не са обсъждали, тъй като " явно няма единодушие ". А кметът Васил Терзиев за първи път влизал в договарянията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР