Заради задаващите се три почивни дни и очаквания засилен трафик

...
Заради задаващите се три почивни дни и очаквания засилен трафик
Коментари Харесай

Очаква се засилен трафик през трите почивни дни, полицията е на крак

Заради задаващите се три почивни дни и упования засилен трафик Пътната полиция подхваща добави ограничения за повишение на пътната сигурност в страната, заяви БНР.

" Пътна полиция " възнамерява интервенция за застраховане на трафика на излизане от столицата и по главните пътни посоки, както и при завръщането в края на почивните дни, заяви контрольор Лъчезар Близнаков:

" Извадени са на терен всичките екипи на " Пътна полиция ", които ще бъдат подкрепени от екипи на " Жандармерията " и " Охранителна полиция ". От Столична дирекция на вътрешните работи в столицата са взети ограничения за застраховане на главните булеварди, контролиране на придвижването от чиновниците. Екипите на жандармерията ще се движат паралелно с транспортния поток по основните пътища за извеждането на нападателни водачи ".

Вторият стадий на интервенцията е ориентиран към контрола за водачи под въздействието на алкохол или опиати, добави Близнаков:

" Той ще се организира в границите на множеството обитаеми места, курортните градове, около увеселителните заведения, питейни питейни заведения. Това решение е взето на база на притеснителни данни от предишния уикенд, където след разбор констатирахме много огромно завишение и на пътно-транспортните катастрофи с водачи, които са използвали алкохол ".

Тревожни са резултатите от завършилата през вчерашния ден акция на полицията, сподели основен контрольор Николай Крушарски: " Най-много са установени нарушавания за неизползване предпазните системи на автомобила, както и каски на мотоциклетите - над 1100 лидера са осъдени за това нарушаване. Паралелно с това са открити над 15 000 нарушавания за превишена скорост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР