Заради взривни дейности от 10 ч. в петък, 28 юни,

...
Заради взривни дейности от 10 ч. в петък, 28 юни,
Коментари Харесай

Временно спират движението по пътя Средногорци-Рудозем от 28 юни до 4 юли

Заради взривни действия от 10 ч. в петък, 28 юни, до 16:30 часа на 4 юли, стопират придвижването по път II-86 Средногорци - Рудозем , оповестиха от АПИ.

Участъкът, където ще са взривните действия е от 300 м, само че е в средата на трасето сред двете обитаеми места. От 1 юли до 4 юли, от 6 до 8 часа и от 18 до 20 часа светофар ще контролира прекосяването през правата. Обходният маршрут е по направлението: Средногорци - Смолян (кв. Устово - кв. Райково) - Рудозем и назад.

По Програмата за трансгранично съдействие " ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 година ", финансирана посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет, се ремонтира 7-километровата права сред Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лева с Данък добавена стойност .

От АПИ изясняват, че вършат замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово оборудване, обрушане на скалните откоси и на нужните места ще се инсталират защитни стоманени мрежи. За в допълнение подсилване на откосите е планувано затревяване, засаждане на дървета и шубраци . Ремонтираният път ще бъде с нови ограничаващи системи, знаци и хоризонтална маркировка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР