Заради увеличените случаи на коронавирус в област Благоевград студенти се

...
Заради увеличените случаи на коронавирус в област Благоевград студенти се
Коментари Харесай

Студенти се притесняват да се явят на изпити в ЮЗУ Неофит Рилски

Заради увеличените случаи на ковид в област Благоевград студенти се тормозят да се явят на изпити в Югозападния университет (ЮЗУ) "Неофит Рилски ".

С редакцията ни се свързаха студенти от висшето учебно заведение, които показаха терзанието си, че техни сътрудници се образоват онлайн, до момента в който тези в задочна форма на образование ще се явят на постоянната изпитна сесия присъствено.

Потърсена за коментар, доцент Ицка Дерижан - зам.-ректор по "Образователни действия " в ЮЗУ "Неофит Рилски ", изясни, че управленията на два от факултетите - на Стопанския и на Правно-историческия, са взели решение за избран интервал да се премине към електронно образование от разстояние.

Доц. Дерижан добави, че в актуалната обстановка, обвързвана с епидемията от ковид, ще бъдат взети поради терзанията на студентите. По думите й, допустимо е изпитите да бъдат онлайн, стига студентите да заявят такова предпочитание.

Тя уточни, че двете платформи, с които работи университетът, съхраняват изпитната информация, а преподавателите имат подготвеност за провеждането на изпити по този метод.

Доц. Дерижан прикани студентите да сондират мненията и настройките си посредством курсовите си отговорници, тъй че при организацията на образователния и изпитния развой да бъдат взети поради желанията и терзанията им.

Във връзка със спазването на противоепидемичните ограничения, зам.-ректорът уточни, че университетите са високорискови институции, защото в тях се образоват студенти от цялата страна.

"За разлика от едно учебно заведение или детска градина, където хората малко или доста са по-селектирана група, университетът е доста по-отворено пространство и ние сме виновни към това ", сподели доцент Дерижан.

Тя добави, че измежду студентите не би следвало да има безпокойствие, защото на входовете на университета са ситуирани железни рамки за премерване на температурата на всеки учещ и учител, прави се постоянна стерилизация и се съблюдава спазването на условията за носене на маски и за отдалеченост.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР