Заради търговската война броят на пътуванията от Китай до САЩ

...
Заради търговската война броят на пътуванията от Китай до САЩ
Коментари Харесай

Търговската война удари туристическите пътувания на китайците в САЩ

Заради комерсиалната война броят на пътуванията от Китай до Съединени американски щати е намалял с 5,7% през 2018 година и възлиза на 2,9 милиона туристи. Това регистрира Националното бюро за пътешестване и туризъм на Съединени американски щати, което събира данни от митническите формуляри в страната. Загубата на туристически трафик в Съединени американски щати се случва за първи път през 2003 г.

Това може да е изненада за мнозина, като се има поради обстоятелството, че китайските пътувания в чужбина нарастват непрекъснато. По публични данни през предходната година китайските туристи са направили съвсем 150 милиона пътувания, което е нарастване от 14,7% по отношение на 2017 година.

Причината за този спад е ясна – продължаващата комерсиална война сред двете страни, която стартира през януари предходната година. Последица от нея е 25% мито за китайския импорт. Последният кръг от спора беше възбраната за съдействие с Huawei, въведена от Тръмп. Всички водещи американски IT компании, в това число Гугъл, Microsoft и Intel, отхвърлиха да доставят програмен продукт, технологии и съоръжение на китайския телекомуникационен колос.

В същото време предишното лято страните обмениха взаимни провокации. Китай предизвести туристите си, че в Съединени американски щати те би трябвало да бъдат внимателни заради опцията да вземат участие в престрелка в Съединени американски щати. Съединените щати от своя страна издадоха предизвестие за туристите си за пътуванията до Китай.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР