Заради сушата обаче производството на електроенергия в Южна Норвегия е

...
Заради сушата обаче производството на електроенергия в Южна Норвегия е
Коментари Харесай

Норвегия може да намали износа на електроенергия

Заради сушата обаче производството на електрическа енергия в Южна Норвегия е спаднало с 18% по отношение на предходната година, а в Югозападна Норвегия предходната седмица е стигнало най-ниските си равнища за годината, тъй че държавното управление ще доставя предпочитано своите жители пред задграничните клиенти, написа The Guardian.

Същевременно в скандинавската страна се организира дейна акция за спестовност на електричество. Жителите на Осло бяха помолени да вземат по-кратки душове и да затварят крана, до момента в който си мият зъбите, защото водните резервоари на норвежката столица са на привършване поради сушата в цяла Европа.

Вчера от Министерството на петрола и енергетиката предизвестиха норвежкия парламент, че спадът в производството е довел до „ исторически високи цени ” на електрическата енергия и въпреки вероятността да е ниска, за първи път от доста години може да се наложи нормирано електропотребление напролет. Плановете към този момент са мярката да обхване единствено бизнес-потребителите.

Освен това министерството съобщи, че в случай че водите в язовирите паднат под междинния размер за сезона,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР