Заради строежа на тунела под Централна гара в Пловдив днес

...
Заради строежа на тунела под Централна гара в Пловдив днес
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 13.02.2023 г.

Заради градежа на тунела под Централна гара в Пловдив през днешния ден северното платно на бул. „ Христо Ботев “ се затваря за пътни транспортни средствав сектора от автогара „ Юг “ до източния полукръг на кръговото кръстовище. Движението ще се прави в двете посоки в южното платно.Десният завой към ул. „ Иван Вазов “ и бул. „ Руски “ няма да е вероятен. Вече са сложени предупредителни табели. Временната организация на придвижване ще продължи 4 месеца – до 13 юни. Маршрутите на рейсовете по линии №12, 16, 17, 24, 113, 116 и 222 се трансформират, като автобусите ще минават по ул. „ Любен Каравелов “, а 18-ската, идваща от регион „ Тракия “, ще се движи към този момент по бул. „ Цар Борис III Обединител “. От общината прецизираха, че чак след 21:00 часа през днешния ден, когато трафикът намалее, ще бъде въведена краткотрайната организация на придвижването по отношение на пробива под Централна гара. За това са се договорили тази заран компанията реализатор и КАТ, осведомят от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ”.

Временно се трансформира и маршрутът на автобусна линия №15 в Пловдив. Това се прави поради редовно подадени тъжби от чиновници в ИЗК,,Марица “. Те се оплакват, че рейсовете не стопират в региона на последната спирка – на ул.,,Брезовско шосе “. Същевременно в сектора от кръговото кръстовище на бул.,,Дунав “ и ул.,,Брезовско шосе “ до ул.,,Васил Левски “ не престават строително-монтажните работи по водния план.

==================================

Работна среща за построяването на градската железница в Пловдив ще се организира в Областната администрация. Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев, регионалният шеф Ангел Стоев, зам.-министърът на превоза Красимир Папукчийски, генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Златин Крумов, както и представители на локалната власт ще обсъдят и бъдещите железопътни планове в Пловдивска област.

===============================

Шофьор е умрял на място след злополука, станала нощес към 22:20 ч. на изхода на Хасково в посока ханче „ Клокотница “. 25-годишен лидер на „ Мерцедес “ на десен завой е изгубил ръководството над автомобила, излязъл от платното вляво и се блъснал съдбовно в крайпътно дърво. Возещият се в колата 21-годишен другар на починалия е останал жив и е с леки пострадвания, без заплаха за живота.

След сходен пътен случай за лекуване в хасковската болница е настанена друга 53-годишна шофьорка. На пътя Димитровград – с. Черногорово, дамата е изгубила надзор над колата, излязла е вдясно от платното и се е блъснала в крайпътни шубраци и дървета в равнища. Животът на потърпевшата е вън от заплаха.

===================================

Пощенска марка " 200 години от рождението на Станислав Доспевски " ще бъде издадена през тази година. Това оповестиха от Художествената изложба в Пазарджик, носеща името на създателя. Очаква се марката да бъде пусната на 3-ти декември, когато е рождената дата на огромния български художник. В уеб страницата на Министерството на превоза може да бъде прегледан азбучник на българските пощенски марки 1879-2005 година Блок марката във връзка 150 години от рождението на Станислав Доспевски сплотява две марки с картините: " Портрет на Домника Ламбрева " и " Автопортрет ".

===================================

За поредна година смолянското село Широка лъка ще бъде хазаин на обичайния кукерски празник „ Песпонеделник “. Празничната стратегия започва на 2 март с галерия на детски рисунки „ Кукери “. На 3 март ще се състои и празничен благотворителен концерт на Националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка “, а на идващия ден самоинициативен състав при НЧ “Екзарх Стефан - 1872 ” ще показа битовата пиеса “Прошка ”, ще има и рецитал на учениците от ОУ “Никола Й. Вапцаров ”. Кулминацията на празника е на 5 март, когато с дефиле ще се показват кукерските групи.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР