Заради стотици стачки и остаряло оборудване френските авиодиспечери са отговорни

...
Заради стотици стачки и остаряло оборудване френските авиодиспечери са отговорни
Коментари Харесай

Франция виновна за една трета от закъснелите самолети в Европа

Заради стотици стачки и остаряло съоръжение френските авиодиспечери са виновни за една трета от закъснелите самолети в Европа, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки в. „ Паризиен “.
Вестникът се базира на отчет за сенатската финансова комисия, в който се показва, че в интервала 2004-2016 година авиодиспечерите във Франция са стачкували 254 дни, до момента в който идващите - в Гърция, единствено 45 дни, в Италия - 37 дни, а в Германия - 4 дни
В документа също така се показва, че всеки ден на такава стачка във Франция има надалеч по-големи последствия, в сравнение с в другите европейски страни, съобщи БНР.
Освен тези митинги, Франция се оказва и първенец по закъснения, свързани със застаряващото съоръжение.
„ Нашата страна е отговорна за 33% от закъсненията на самолети, дължащи се на ръководството на въздушното придвижване “, написа в отчета, като се показва, че закъсненията водят до 300 млн. евро годишни загуби на самолетните компании.
Документът установи, че оборудването за надзор на въздушното придвижване във Франция е остаряло, като поддръжката му коства 136 млн. евро на година. „ Изоставаме от съседите “ макар изхарчените над 2 милиарда евро за рационализация, показва създателят на отчета - сенатор Венсан Капо-Канелас.
Той отбелязва, че 4-те хиляди френски авиодиспечери би трябвало да се оправят с растящия всяка година трафик. През 2017 година те трябвало да наблюдават 3,1 млн. полета, с 4% повече от 2016-а и 8,6% повече от 2015 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР