Заради рекордния добив на шистов газ и намаляващото търсене цената

...
Заради рекордния добив на шистов газ и намаляващото търсене цената
Коментари Харесай

Цената на природния газ в САЩ удари 30-годишно дъно заради рекордния добив

Заради рекордния рандеман на шистов газ и намаляващото търсене цената на природния газ в Съединени американски щати падна до тридесетгодишно дъно. Това оповестява Financial Times (FT).  Така на 15 февруари, на борсата Henry Hub са подписани контракти за доставка на газ през март на цена от 1,58 долара за 1 млн. btu (топлинни единици). Това е най-ниската цена от 1995 година насам. В петък цената на синьото гориво обаче  леко се увеличи до 1,61 долара за 1 млн. btu.

Цената на природния газ се намалява, защото търсенето на горивото за отопление понижава заради по-топлото време, оповестява вестникът. По данни на Commodity Weather Group тази зима е с към три градуса по-топла от предходния климатичен връх, подложен през зимата на 2015-2016 година

Освен това върху цената на газа оказва въздействие и увеличеното произвеждане на горивото, а тази година газохранилищата са с 11% по-пълни, в сравнение с през предходната година. Това принуждава някои производители да спрат сондажите. Comstock Resources и Antero Resources към този момент оповестиха понижаване на броя на сондажните платформи, напомня Financial Times.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР