Заради разположението си това и градът с най-прясната риба, потвърди

...
Заради разположението си това и градът с най-прясната риба, потвърди
Коментари Харесай

Защо Поморие е единствения град в България без демографски срив?

Заради разположението си това и градът с най-прясната риба, удостовери шефът на пристанището Георги Гуменов

Поморие е може би единственият град в България без демографски срив. Рибарството и винарството са двата поминъка, поради които хората имат работа, сподели пред Българска национална телевизия шефът на новото пристанище Георги Гуменов, откакто репортерът Симеон Иванов го пита по какъв начин по този начин Поморие не се обезлюдява. 

„ Нашият град се слави с винопроизводството. Имаме доста лозя, които хората стопанисват “, добави пристанищният началник. 

„ Редно е рибата да се купува рано, т.е. незабавно, откакто риболовците са се върнали от улов. Ако изчакате до вечерта, ще поевтинее, само че може да се поспори за нейното качество, въпреки че я държат в лед в рибарските лодки “, сподели пък Иванов. 

От риболовците може да се купи най-евтината риба, добави Гуменов. 

„ Новото пристанище е съвършено. Нашият град е стратегически ситуиран по отношение на риболовните пазари, защото е сред Бургаския залив и Маслен нос “, добави шефът на пристанището. 

Благодарение на самодейността на кмета Иван Алексиев в този момент нямаме проблем с риболовните зони, добави той.

„ През 2015 година стартира построяването на това оборудване и след година и половина влезе в употреба. През 2020-та беше построена бензиностанция за улеснение на риболовците. Имаме и рибна борса, в която произвеждаме лед и го даваме на риболовците, с цел да съхраняват рибата в до момента в който са в лодките “, съобщи Гуменов.  

„ Нашият град се слави с това, че е спокоен и спокоен. Целият е в морето. От която и улица да тръгнете, ще излезете до вълните. Градът е превъзходен за отмора “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР