Заради растящия брой болни коронавирус много области налагат ограничителни мерки.

...
Заради растящия брой болни коронавирус много области налагат ограничителни мерки.
Коментари Харесай

Вирусът пълни болниците: Ще издържи ли системата на пика на четвъртата вълна?

Заради растящия брой заболели ковид доста области постановат ограничаващи ограничения. На този декор лечебните заведения в столицата се пълнят с Коронавирус пацинети.

В Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Света Анна в София “ Коронавирус отделенията с близо 150 места са съвсем цялостни. Наша инспекция в столични лечебни заведения също сподели, че обстановката в София е сериозна и леглата за Коронавирус пациенти са заети.

Снимка: bTV

По думите на лекари се чака и откриването на още отделения за пациенти с ковид. А медиците молят за имунизация, с цел да се премине по-леко през четвъртата вълна.

“Пълни сме в болничното заведение. В момента нямаме свободни кревати. Ваксинирани пациенти в отделението няма и най-вероятно това и казусът в България, тъй като за разлика от Европа имаме много приети в болница и тежки пациенти “, сподели Д-р Боян Христовски, завеждащ Коронавирус отделението в МБАЛ ''Света София''.

До този миг в тази столична болница всички 59 Коронавирус кревати са заети.

„ Големите здравни заведения са запълнени като потенциал. Ние лекарите сме малко гневни, когато имаме най-хубавите ваксини на света, да имаме 80% неимунизирани, това е тест за просветеност и отговорност “, съобщи доктор Иван Колчаков, член на управлението на УМБАЛ ''Софиямед''.

„ В пропастта ще паднем, в случай че София-град потъне, още не е потънала, само че имаме дифузно разпространяване там “, съобщи математикът проф. Николай Витанов.

Междувременно фенове подадоха сигнали за опашки при банкет във Военномедицинска академия.

От ВМА дадоха отговор с писмена позиция:

„ Поднасяме своите извинения към пациентите за породения дискомфорт, само че основаната организация е за гарантиране сигурността, здравето и живота на личния състав и пациентите на ВМА. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР